Bentite cu flori de mac

In articolul de azi o sa iti aratam cum poti sa faci usor niste bentite cu flori de mac. Fetitele sunt tot timpul incantate sa poarte asa ceva, dar de ce sa poarte doar fetitele? E un accesoriu superb si il poti personaliza cum doresti. Iar cui nu ii plac florile de mac?

Cum se realizeaza?

In primul rand, sa ne facem necesarul de materiale si unelte:

- un spațiu de lucru aerisit

- o lumânare

- brichetă sau chibrite

- dantela pentru bentita

- sifon sau satin usor - material tău trebuie să fie 100% polyester

- o bucata mica de fetru

- foarfeca

- ac subtire

- guta transparenta

- margele de nisip/cristale (opțional)

 

 

Pasul 1

Pregateste materialul tau. Taie pătrate de sifon în diferite dimensiuni. Foloseste foarfeca in jurul marginilor pentru a rotunji patratele în cercuri. Nu trebuie să fie perfecte. 

 

 

Pasul 2

Crearea petalelor. După ce ai tăiat toate cercurile, aprinde o lumânare și cu grijă, topeste marginea fiecărui cerculeț, în acest fel toate firele nedorite se vor arde și cercurile vor deveni mai ondulate. Reia pasul pentru fiecare petala.

 

 

Pasul 3

După ce ai terminat, începe să asamblezi floarea prin suprapunerea petalelor, de la cea mai mare la cea mai mica. Pentru a stabiliza petalele poti folosi pistolul cu silicon sau le poti coase impreuna cu margelele de nisip/cristalele. Eu am realizat 3 flori pentru acesta bentita.

 

 

 

Pasul 4

Dupa ce ai realizat floarea este timpul sa cosi bentita. Mai intai cosi baza bentitei cu acul si guta sau la o masina de cusut. Peste cusatura adaugi bucata de fetru (este suficienta o bucata de max 2,5 cm grosime). Dupa ce ai cusut fetrul este timpul sa cosi floarea/florile realizate. Nu exista o regula sau ordine anume cum trebuie cusute florile, le poti coase cum doresti. Eu am ales sa le cos in stil buchet una langa alta.

 

 

Acesta este rezultatul final, sper sa va fie de folos acest tutorial.

Pana data viitoare, iti dorim zile pline de creativitate.

 

Art is not what you see, is what you make others see.