Cutiuta shabby cu bufnite dragute

Avem un nou proiect pentru tine, si anume o cutiuta simpatica pentru bijuterii, decorata in metoda shabby chic si cu un servetel cu bufnite dragute. Ce zici?

Primul pas - de ce avem nevoie?

In primul rand, avem nevoie de o cutiuta de lemn, poate fi de mai multe tipuri, noi am ales o cutiuta cu un sertar, deasupra 4 compartimente si o oglinda.

Sa ne facem, asadar, lista de "ingrediente":

- cutie de lemn

- vopsea acrilica bej

- vopsea acrilica verde

- vopsea acrilica lime

- servetel cu bufnite

- adeziv decoupage

- lac lucios pe baza de apa

- ceara incolora

- smirghel fin

- pensule

- surubelnita in cruce

- sablon pentru model (optional) 

 

 

Desigur poti folosi ce culori doresti, dar e mai bine sa ai o privire de ansamblu, sa iti creezi o idee despre cum doresti sa arate produsul tau final. Am ales verde ca sa fie in ton cu modelul de bufnite.

 

 

Al doilea pas - pregatim cutiuta pentru decorare

Produsele de lemn pe care le gasim in comert sunt realizate in cantitati industriale, rar gasim produse care sunt lucrate manual, asa ca suntem nevoiti sa le finisam putin inainte de a le decora, pentru ca la final sa arate cat mai bine.

In primul rand, cu ajutorul surubelnitei, am inlaturat toate suruburile si balamalele cutiutei. Se mai poate spune ca am desfacut cutia in bucati. Astfel am evitat sa murdaresc balamalele si mi-a fost si mai usor sa lucrez cu ea. Dupa ce a fost complet vopsita si uscata am montat-o la loc.

Eu am luat un smirghel fin si am nivelat colturile si laturile cutiutei. Nu trebuia insistat mult, se corecteaza foarte usor imperfectiunile ramase din fabricare. Am scuturat bine cutiuta, sa nu ramana praf (altfel se va lipi de vopsea), dupa care am pregatit servetelul pe care il voi folosi. Servetelul l-am rupt usor cu mana, in jurul modelui pe care l-am vrut.

 

 

Urmatorul pas - vopsim cutia

Eu am ales sa decorez cutia in stilul shabby chic, de accea am vopsit pe anumite parti (capacul si lateralele) cutia in combinatia de verde si verde lime. Interiorul compatimentelor cu bej si verde lime, iar sertarul in totalitate cu verde. Aceste combinatii le poti face dupa bunul plac.

 

 

Dupa ce s-a uscat cutia, am dat cu ceara incolora peste portiunile verzi (nu trebuie sa fie un strat gros de ceara, dimpotriva este nevoie chiar de foarte putina pentru a-si face efectul asteptat) si apoi am acoperit cu un strat de vopsea bej. 

 

 

Scopul cerii este sa faca stratul de deasupra mai usor de inlaturat, ceea ce am si facut dupa ce s-a uscat vopseaua. Cu ajutorul unui smirghel, de data asta mai aspru, am mers pe marginile cutie si putin peste suprafetele unde a fost vopseaua verde, doar cat sa obtin efectul de shabby chic. 

 

 

Cutiuta mea este gata sa primeasca bufnitele. Am luat bucatile de servetel pe care le-am pregatit mai devreme, si am lipit servetelui cu tehnica decoupage pe parte de sus a cutiei si pe laterale. Puteti urmari linkul despre decoupage, daca nu ati mai folosit aceasta tehnica.

 

 

 

Ultimul pas - mici modele facute cu ajutorul sablonului

Cu ajutorul unui sablon flexibil, am pus doua crengute deasupra sertarului. Sabloanele flexibile sunt foarte usor de utilizat. In cazul in care vrei sa aplici un model mai mare, e indicat sa fixezi sablonul cu ajutorul unei benzi de hartie autocolanta pe care o poti indeparta usor cand nu mai ai nevoie de ea. Vopseaua o aplici cu ajutorul unui burete. Imbibi buretele in vopsea dupa care bati usor vopseaua in burete, eu de obicei ma folosesc de capacul de la vopsea pentru asta, si abia apoi apesi usor peste sablon cu buretele. Daca buretele e prea tare imbibat cu vopsea, nu iti va iesi modelul si va curge sub sablon, spun asta din experienta. 

Sablonul poate fi inlaturat imediat ce ai terminat de vopsit si este absolut obligatoriu sa il speli pe loc, ca sa il poti folosi de cat mai multe ori.

Vopseaua fiind uscata, am lacuit cutiuta si gata. 

 

 

 

Pana data viitoare, iti dorim zile pline de creativitate!

Art is not what you see, is what you make others see.