Ornamente de Craciun din lut

In ziua de azi, se pune foarte mult accent pe decoratiunile de Craciun. In oricare magazin sau mall gasesti deja ornamente de Craciun, dar care poate sunt prost facute, din plastic sau din materiale slabe. Eu nu zic ca nu sunt realizate frumos, dar totusi obiectele lucrate manual (handmade) au o calitate si un efect mai mare, decat cele produse in fabrici, chiar daca pretul lor este mai ridicat.

 

Decoratiuni de Craciun din lut polimeric cu uscare la aer

 

In acest articol venim cu o idee frumoasa si foarte simpla cum sa creezi cu mana ta proprie diferite ornamente de Craciun. Vei vedea ca senzatia pe care acestea ti-o vor oferi este minunata, o satisfactie imensa cand vei avea toata casa decorata cu creatiile tale.

 

Instrumente si materiale necesare

 

In primul rand, avem nevoie de urmatoarele materiale si unelte:

- lut polimeric cu uscare la aer

- sablon sau stampila de silicon sau de lemn (eu am folosit de silicon)

- cutter sau cutit pentru decupare

 

 

 

Am intins lutul, dar nu foarte subtire (daca e foarte subtire, creatia ta dupa uscare poate sa se rupa usor) apoi am aplicat stampila alesa. Am apasat stampila in lut astfel incat modelul si forma stampilei sa intre in lut.

 

 

 

Pasul urmator a fost decuparea formei cu ajutorul unui cutter sau cutit. Dupa decupare trebuie sa astepti cel putin o zi ca lutul sa se usuce bine si sa devina tare. Cand sunt uscate bine, slefuieste putin ornamentele realizate sa fie cat mai uniforme si apoi le poti decora cu vopsele acrilice, cu glittere, fundite, etc., numai sa fie pe placul tau.

 

Eu nu am mai apucat sa le vopsesc, dar am pus cateva modele luate de pe internet pentru a avea o sursa de inspiratie.

Spor la decorat, pana data viitoare iti dorim zile pline de creativitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Art is not what you see, is what you make others see.