Coronita handmade pentru usa

In articolul de astazi iti vom arata cum sa realizezi simplu si usor o coronita decorativa din fetru pe care o poti agata pe usa casei tale. Parte buna este ca nu ai nevoie sa cumperi prea multe materiale, pentru ca te poti folosi de obiecte sau accesorii pe care le ai prin casa, dar nu mai au utilitate.

 

Povestea coronitei de Craciun

 

Odata cu faptul ca se apropie sarbatoarea mult asteptata de noi toti, iubitorii de cadouri, mese in familie si desigur decoratiuni care mai de care mai frumoase, asa ne-a venit ideea sa realizam o coronita care sa ne faca usa casei si mai primitoare in aceasta perioada.

Se spune ca povestea coronitei de Craciun dateaza de pe vremea romanilor, cand acestia obisnuiau sa puna coronite la usa cu speranta ca primavara va veni mai repede. Mai tarziu, semnificatia coronitei a fost schimbata de conceptia religioasa, potrivit careia aceasta este un simbol al Mantuitorului, Lumina care nu moare niciodata (de aici si obiceiul de a o inconjura cu beculete luminoase).

 

Cum se realizeaza?

 

Acum ca am aflat si de unde a aparut acest obicei de a crea o coronita de Craciun, sa aflam si cum se realizeaza. In primul rand, avem nevoie de urmatoarele materiale si unelte:

- o bucatica de fetru de 1mm grosime cu dimensiunea aproximativa de 40*9cm

- folie sau vata pentru umplutura coronitei

- foarfeca, ac si ata subtire

- flori realizate din sifon sau saten (urmareste linkul pentru a vedea articolul anterior despre aceste flori)

- nasturi, fundite, datela, sau orice altceva cu care crezi ca poti decora coronita

 

 

Pasul 1

 

Bucata de fetru o cosi in asa fel incat sa creezi o forma tubulara, dupa care o umpli cu vata sau folie. Indoi bucata de fetru astfel realizata ca sa formeze o coronita si o cosi la capete.

 

 

Pasul 2

 

Forma coronitei este gata, acum este timpul sa o decorezi cu florile din saten pe care poti sa le cosi de coronita sau sa le lipesti cu un pistol cu silicon. In cazul meu, le-am cusut. In acest stadiu poti aplica orice doresti pe coronita. Nu este o ordine anume la cum sa aplici florile sau accesoriile, te poti juca cu imaginatia, pana realizezi ceva ce sa iti placa. Eu nu am folosit elemente de Craciun, dar poti adauga chiar si globulete mici sau alte decoratiuni de genul acesta.

 

 

Pasul 3

Tot ce ti-a mai ramas sa faci este sa expui coronita ta handmade sa o vada toata lumea. Eu i-am gasit deja locul, este pe usa casei mele. Daca doresti, poti sa o pui oriunde altundeva.

 

 

 

 

Pana data viitoare, iti dorim zile pline de creativitate.

 

Art is not what you see, is what you make others see.