Stilul Shabby Chic- eleganta feminina

Noi cei din categoria persoanelor pasionate de handmade, am auzit des vorbinduse despre shabby chic, ca modalitate de decorare interioara sau ca tehnica de realizat obiecte antichizate. Dar cat de multe stim despre acest stil? Hai sa aflam impreuna.

Aparitia stilului

Stilul shabby chic a aparut pentru prima oara prin anii '70 - '80 din dorinta de a avea spatii interioare scumpe si moderne. Cu timpul s-a extins tot mai mult, devenind un mod de decorare plin de farmec si eleganta (cum sunt, de altfel, si toate decoratiunile cu note vintage).

Chiar denumirea ne explica ce este de fapt, "shabby" insemnand in engleza "saracacios" sau "jerpelit". Acest stil se remarca prin elementele decorative si mobilierul vintage, fie cu adevarat vechi sau doar cu efect de vechi.

 

 

Paleta de culori a stilului shabby chic

Aici se regasesc din abundenta culorile pastelate si motivele florale. Nuantele de roz, bleu in combinatie cu alb pe mobila de lemn sau trandafiri pe materiale textile inspira un aer feminin si o eleganta mai retro, dar totusi in tot cu lumea contemporana.

 

 

Intr-o casa decorata astfel nu vei gasi niciodata rame foto moderne cu chenar drept sau scaune din plastic. Se deosebeste prin veioze cu abajur textil si picior de lemn, lenjerii si perne decorative imprimate cu accente florale si mobila din lemn cu vopsea scrijelita, fiind vizibile straturile anterioare de vopsea.

 

 

Cuvantul "chic" este un cuvant francez care inseamna elegant sau la moda, dar in ciuda apartenentei lui la limba franceza este utilizat foarte des in mai multe limbi, pentru a descrie un stil modern si luxos. Desi a aparut in Anglia, stilul Shabby Chic are influente suedeze si franceze.

 

 

Ca o scurta concluzie, acest stil cuprinde o gama larga de obiecte, dar nu numai. Poate reprezenta toata aranjarea si stilizarea unei camere sau poate fi doar un efect vizual care ne induce o stare de calm si romantism. De aceea, este un stil iubit, in general, de femei. Iar noi iubitorii de handmade, il gasim cu atat mai interesant, cu cat ne ajuta sa cream obiecte unice si deosebite.

Nu-i asa ca acum stim mai multe despre acest stil, atat de drag noua?

Pana data viitoare, iti dorim zile pline de creativitate.

 

Art is not what you see, is what you make others see.