DIY: Suport de lumanare pentru craciun.

Astazi iti arat cum poti realiza o decoratiune creativ, mai precis un suport de lumanare pentru craciun, recicland borcane

Cu totii avem prin casa borcane pe care nu le mai folosim si dorim sa le reciclam intr-un mod placut si, mai ales, creativ. Borcanele de la dulceata si gemuri sau de la diferite produse pe care le-am pastrat in borcanele clasice de sticla pot fi acum refolosite in moduri diferite, la care probabil nici nu te-ai gandit.

 

Iata cum poti transforma un borcat intr-un suport de lumanare pentru craciun.

 

  1. Borcan

  2. vopsea de baza (grund acrilic)

  1. buret

  2. servetel

  3. foarfeca normal

  4. pensula

  5. adeziv decupaj

  6. vernis de crapare bicomponent

  7. pasta de invechire auriu

  8. coala cauciucata

  9. perforator

  10. adeziv express glue

  11. pasta de zapada

  12. glitter pen sau contur de 3D cu glitter

  13. lac de protectie pe baza de alcool

 

1. Incepem cu grunduirea borcanului cu ajutorul buretei.

 

 

 

2.dupa uscare (aprox jumat de ora), desfac stratul imprimat al servetelului de celelalte doua pe care le voi arunca. Aplic adezivul/ lac decupaj care va trebui intins bine si uniform si lipesc modelul pe borcan. Apoi aplic inca un strat de adeziv/ lac decupaj peste servetel cu pensulatii usoare din centru inspre margine.

 

 

3. cand totul este uscat bine, continui tehnica de crapare prin aplicarea stratului de lac nr 1. Acesta se aplica in strat nici prea gros nici prea subtire (1-1.5 mm) si trebuie uscat. Cand acest strat de lac este aproape uscat (inca putin crud) aplic faza nr.2

 

 

4. dupa uscare (atunci cand degetele aluneca pe suprafata lacuita si nu se mai lipesc de ea ). Crapaturile trebuie sa existe deja. Ele nu se vor vedea decat atunci cand aplicam patina de invechire. Eu o s-o folosesc pe cea auriu de data aceasta. Mai trebuie doar sa stergem bine cu o carpa ce nu lasa scame toata suprafata pentru a inlatura surplusul de patina. Eventual daca nu se curata bine imbibam carpa cu putina terebentina si stergem.

 

 

5. cu ajutorul perfoaratorului taiem cateva bucati de fulgi din coala cauciucata (daca nu ai perfoartor cu modelul respectiv, poti sa tai si cu foarfeca) si lipim pe borcan cu adezivul express glue.

 

 

6.dupa uscare decoram stelutele si servetelul cu pasta de zapada si cu glitter pen (am utilizat si la coronitele ingerasilor)

 

 

7. pentru o protectie mai buna am dat si strat de lac de protectie pe baza de alcool.

 

Pana data viitoare, iti dorim zile pline de creativitate.

 

Art is not what you see, is what you make others see.